Gereformeerde Kerk

Emmeloord

Login

Tijd met Jezus - Jos Douma

TIJD MET JEZUS - dagelijks bijbelmoment
 • Laat jullie ja ja zijn
  Laat jullie ja ja zijn, en jullie nee nee; wat je daaraan toevoegt komt voort uit ​het kwaad. (Matteüs 5:37)

  Jezus stelt uitgebreid aan de orde wat er mis is met het zweren bij van alles en nog wat. Uiteindelijk gaat het hem hier om: wees gewoon eerlijk. Zeg ja als het ja is. Zeg nee als het nee is. Je hoeft helemaal niet te zweren, of dat nu bij de naam van God of bij de stad Jeruzalem of bij iets anders is. Eerlijkheid is alles wat nodig is. Gewoon de waarheid zeggen. Jezus verbindt al dat andere wat de schriftgeleerden hadden bedacht (zweren bij de hemel, de aarde, Jeruzalem, je hoofd) met het kwaad. Ergens anders is Jezus nog directer en spreekt hij over de duivel: 'Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen.'

  Heer Jezus, ik wil geen leugenaar zijn, maar altijd in alle eenvoud de waarheid spreken. Leid me daarin door uw Geest. Amen.

  Is er vandaag een situatie waarin het er op aan komt dat je ja ook echt ja is?

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl >

Welkom op de website van de gereformeerde kerk te Emmeloord.

Via deze website willen we ons als gemeente graag presenteren, maar ook informatie geven over activiteiten binnen de kerk aan gemeenteleden en belangstellenden.
We nodigen u uit om rond te kijken op deze website.

 

N.B. Gemeenteleden kunnen zich laten registreren om toegang te krijgen tot extra informatie.
Wanneer u zich registreert wordt er een berichtje naar uw e-mailaccount gestuurd met een link waarop u moet klikken.
Hierna moet de webmaster uw account nog goedkeuren waarna u nog een mailtje onvangt waarin staat dat u bént geregistreerd.