Gereformeerde Kerk

Emmeloord

Login

Tijd met Jezus - Jos Douma

21 maart 2019

tijd met Jezus - luisteren naar Gods stem
  • Christus
    Want voor mij is leven Christus en sterven winst. (Filippenzen 1:21)

    Eens sprak Mijn dienaar Paulus deze diepe woorden. Zijn leven was sinds zijn ontmoeting met Jezus bij Damascus vol geworden van Mijn Zoon. Hem diende hij, met hart en ziel. Dat was zijn lust en zijn leven. Chrístus was zijn lust en zijn leven! Hoe is dat bij jou? Zeg je het Paulus na: 'Christus is mijn leven'? Misschien zeg je eerder: mijn huis is mijn leven, mijn hobby is mijn leven, mijn gezin is mijn leven, mijn werk is mijn leven. Maar Ik nodig je uit om het vandaag mee te zeggen met Paulus: 'Mijn leven is Christus!' Hij gaf Zijn leven voor jou!

    Laat Christus je leven zijn.

    lees meditatie op tijdmetjezus.nl >

Gerald Troost.JPG

 


 

De Herberg.png

Voorjaarsconcertarrangement

Zaterdag 23 maart 2019

 

Op zaterdag 23 maart kunnen liefhebbers weer deelnemen aan het voorjaarsarrangement van Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg, bestaande uit een wandeling en / of een concert.

 

We wandelen in de bossen van Groot Warnsborn, nabij Arnhem. Tijdens de wandeling kun je ontdekken dat Landgoed Warnsborn naast bos en vijvers ook een aantal stroken heide kent.

 

Bezoekers worden om 10.30 uur ontvangen met koffie en thee in Het Koetshuis. Voor een lunchpakket wordt gezorgd.  In de middag is er het Koetshuisconcert met Marjolein de Wit op fluit en Martin Zonnenberg aan de vleugel. Het concert begint om 14.30 uur. Koffie en thee staan vanaf 14.00 uur klaar.

 

De musici verlenen belangeloos hun medewerking. Alle netto-opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan de Herberg.

 

Kosten: Volledig arrangement: € 25,00. Alleen concert: € 15,00.
Aanmelding: bij voorkeur via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (alleen op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur): 026-33 42 225.

Het concert vindt plaats in het Koetshuis van PDC de Herberg, Pietersbergseweg 19, 6862 BT Oosterbeek.

 


 

ONTMOET EEN VERVOLGDE CHRISTEN IN NUNSPEET

De verhalen van vervolgde christenen lijken soms ver weg te zijn. De HVC Regiotour brengt deze verhalen dichtbij. Tijdens vier gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) jong en oud kennismaken met verhalen uit eerste hand. Zo vertelt onder meer een vervolgde christen uit Bangladesh over zijn leven in dit arme islamitische land. De HVC Regiotour doet ook de Veluwe aan en bezoekt D.V. op zaterdagavond 6 april de Driestwegkerk in Nunspeet. Aanvang 19.30 uur, meer informatie vindt u op www.stichtinghvc.nl/regiotour.  

Wat is de HVC Regiotour?

 

Eén keer per jaar trekt de HVC Regiotour door Nederland. Centraal tijdens de HVC Regiotour staat het verhaal van een vervolgde christen, die speciaal hiervoor naar Nederland komt. Samen met de buitenlandse gastspreker ontmoet en spreekt Stichting HVC vele honderden kinderen en volwassenen tijdens bezoeken aan scholen, kerken en jeugdverenigingen in heel Nederland. Iedereen die meeleeft met of geïnteresseerd is in de vervolgde Kerk is welkom tijdens één van de openbare HVC Regiotour bijeenkomsten. Deze avonden bieden een gevarieerd programma, met het verhaal van een buitenlandse spreker, nieuws vanuit de Kerk wereldwijd, samenzang en u krijgt de gelegenheid tot het stellen van uw vragen. Vele mensen (her)ontdekken dat het meeleven met vervolgde christenen een verrijking is. Kom ook en leef mee!

 

Vervolgde christen uit het buitenland

Kort voor aanvang van de HVC Regiotour maakt Stichting HVC bekend wie dit jaar de buitenlandse spreker hoopt te zijn. Tijdens de HVC Regiotour in 2017 vertelde dominee Daniël uit Pakistan over zijn gevaarlijke evangelisatiewerk onder moslims en in 2018 stond het indrukwekkende verhaal van dominee Ghassan uit Irak centraal. Een bezoeker zei hierover: “Het raakte ons dat dominee Ghassan vertelde dat God het geweld van ISIS in Irak gebruikt om meer mensen naar de kerk te brengen. We hoorden ook hoe we zelf meer van betekenis kunnen zijn voor de vervolgde Kerk. Vanavond werd het ons nog duidelijker dat het belangrijk is om voor vluchtelingen te bidden en dat ze dat als bemoedigend ervaren.” Vanaf maandag 18 maart leest u op de website van Stichting HVC wie de spreker dit jaar is!

 

Geestelijke en praktische ondersteuning

Stichting HVC is een energieke hulporganisatie met vrijwilligers in heel Nederland. Ze staan graag ‘met de voeten in de modder’; de organisatie heeft korte lijnen met de hulpprojecten dankzij lokale partners. Naast het bieden van geestelijke en praktische ondersteuning in nood, verspreidt Stichting HVC het Evangelie en bekommert ze zich over (wees)kinderen die aan hun lot zijn overgelaten. Meer informatie over de Stichting HVC vindt u op www.stichtinghvc.nl.

 


 

Groot Letter Bijbel

 

Veel oudere mensen kampen met slechter wordende ogen. De lettertjes in een ‘gewone’ Bijbel zijn te klein geworden voor hen. Daardoor gaat het lezen steeds moeilijker of het lukt zelfs helemaal niet meer. Met name als het de Bijbel betreft wordt dat vaak als een groot gemis ervaren. De oplossing lijkt simpel: dan koopt zo iemand toch een Groot Letter Bijbel?! Maar zo simpel is het niet! Groot Letter Bijbels zijn nauwelijks nog te koop. Hier en daar is hooguit nog aan een gebruikt exemplaar te komen. Overigens waren de nieuwe exemplaren destijds ook enorm prijzig. En dat voor mensen die door hun handicap vaak toch al te maken hebben met veel extra kosten! Vandaar dat de Bijbelvereniging het initiatief heeft genomen om de Goot Letter Bijbel opnieuw te laten drukken. En evenals alle andere uitgaven van deze vereniging wordt ook deze 5-delige serie (4 delen Oude Testament en 1 deel Nieuwe Testament) gratis ter beschikking gesteld. Het enige dat wordt gevraagd is een bijdrage in de verzendkosten van € 9,50. Via de website www.bijbelvereniging.nl kan de Bijbel gratis worden aangevraagd. Inlichtingen kunnen worden ingewonnen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

1.jpg

 


Persbericht

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Het Handboek van de Gereformeerde Kerken in Nederland onder redactie van drs. J.H. Kuiper, editie 2019 verschijnt eind februari.
Het boek is een handzaam, maar uitgebreid naslagwerk en bevat alle actuele gegevens binnen de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). Het statisch overzicht is bijgewerkt tot 1 oktober 2018.

 

Het jaaroverzicht van drs. Jan Kuiper heeft als motto: Wie ben ik als christen en als kerk? Het beschrijft de recente ontwikkelingen in de plaatselijke kerken. Aan bod komen o.a.:
- De Theologische Universiteit
- Hoe gaan de kerken om met uitspraken van de synode?
- De ambten in de kerk
- #Metoo-discussie

 2

 

Uit plaatselijke bronnen is weer veel informatie verkregen. Het jaaroverzicht geeft een analyse.

Prijs € 17,50

ISBN: 978 90 5294 2735

Verkrijgbaar: online via www.gkvhandboek.nl (tot 25 maart zonder verzendkosten) of via uw boekhandel.

 


 

Vakantiegezinnen gezocht voor Poolse kinderen

Voor de periode van 13 juli 28 juli 2019

 

Pax Kinderhulp NOP-Urk nodigt elke zomer twintig Poolse
kinderen uit om in de NOP en op Urk gezonde lucht en plezier te ‘tanken’. De kinderen hebben het echt
nodig om even uit hun dagelijkse omgeving weg te zijn. Die kans krijgen ze tijdens een vakantie in
Nederland.
De kinderen tussen 9 en 12 jaar logeren in gastgezinnen die hen 2 weken gastvrij opnemen.
Zijn jullie het vakantiegezin dat wij zoeken voor deze zomer?

 

De Poolse kinderen
Het gaat om kinderen uit de omgeving van Katowice, het industriële hart van Polen. Een gebied waar
men veel problemen kent, als werkloosheid, echtscheidingen, alcoholmisbruik en gezinsverlating. De
kinderen leven in een vervuilde omgeving, in arme gezinnen of in een kindertehuis. Echt kind zijn is hier
niet mogelijk.

 

Vakantie in Nederland
Tijdens de twee weken in Nederland genieten de kinderen van het leven bij hun vakantiegezin, van de
gewone dagelijkse dingen en van de activiteiten die door de werkgroep Pax Kinderhulp NOP-Urk
georganiseerd worden. Plezier hebben, buiten zijn, samen spelen, genieten en kind zijn.
De jongens en meisjes vinden het fantastisch; ze krijgen weer hoop en hebben een onvergetelijke tijd.
Herinneringen om hun hele leven aan terug te denken. Er komt een Poolse begeleider/tolk mee naar
Nederland, die samen met de werkgroep de begeleiding van de kinderen verzorgt en de
vakantiegezinnen ondersteunt.

 

Vakantiegezinnen
Pax Kinderhulp NOP-Urk zoekt vakantiegezinnen die een warm hart hebben voor kinderen.
Als jullie er over denken om vakantiegezin te worden, dan is er een informatiepakket en volgt er een
gesprek met leden van de werkgroep. Dit alles is geheel vrijblijvend. Graag zien we jullie als gastgezin
tegemoet.

 

Bel of mail voor meer informatie en om vrijblijvend je vragen te stellen:
Bertha de Langh 0527-611611 of Marleen Bakker 06-57308004 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

www.paxnopurk.nl http://www.facebook.com/PaxKinderhulpNopUrk

 

Pax Kinderhulp.....als je om kinderen geeft...