Gereformeerde Kerk

Emmeloord

Login

Tijd met Jezus - Jos Douma

15 juli 2024

tijd met Jezus - luisteren in de stilte van de Jezusruimte Tijd met Jezus
 • Lachen en vrolijk zijn
  Wie bij U hun geluk zoeken zullen lachen en vrolijk zijn, wie van U hun redding verwachten zullen steeds weer zeggen: 'Groot is de HEER.' (Psalm 40:17)

  [LEES:]
  Wat valt je op in deze woorden? Wat raakt je?

  [LUISTER:]
  Zoek je geluk bij Mij en niet ergens anders. Zoek je geluk bij Mij en mijn goedheid en genade. Dat zal vreugde geven en vrolijkheid en een lach op je gezicht. Verwacht je redding van Mij en besef steeds opnieuw hoe goed het is om als klein mens te zeggen: 'Groot is de HEER'.

  [BID:]
  Jezus, leer me mijn geluk bij U te zoeken.

  [WEES STIL:]
  Blijf nu nog even stil in de aanwezigheid van Jezus.  lees meditatie op tijdmetjezus.nl >

Nieuw: magazine Meedoen in Gods missie

 

Meedoen hebben we ons nieuwe magazine genoemd, Meedoen in Gods missie. In dit nieuwe magazine, dat we jaarlijks willen uitgeven voor alle leden van de GKv- en NGK-kerken, willen we in beeld brengen hoe kerkmensen, aangestoken door het vuur van Pinksteren, aan het werk mogen zijn in Gods Koninkrijk. Hoe vanuit onze kerken bruggen worden geslagen naar medelanders die Jezus nog niet kennen.

We hopen dat het doorbladeren en lezen van Meedoen aanstekelijk werkt. Sinds Pinksteren hebben we allemaal Gods Geest ontvangen om van Zijn grote daden te getuigen. Het start vaak met een klein vreugdevonkje, maar met een beetje wind van boven ontstaan er vuren waar anderen zich aan kunnen warmen. Vuren van geloof, hoop en liefde. Dus: doe je mee?

Het nieuwe magazine Meedoen verschijnt één keer per jaar en brengt verschillende missionaire-diaconale projecten in Nederland in beeld, interculturele projecten waar het geloof wordt geleefd, in woorden én daden. Meedoen is een uitgave van www.missieloket.nl.

Het Missieloket is een nieuwe samenwerking van vier organisaties in de GKv en NGK: Deputaten Ondersteuning Kerken, Classes en Missionaire Projecten, Diaconaal Steunpunt, Missionair Steunpunt en Verre Naasten. Binnen dit praktische samenwerkingsverband brengt iedere organisatie haar eigen expertise in. Via het Missieloket ondersteunen de vier organisaties initiatieven van kerken in Nederland op missionair en diaconaal gebied.

Omdat er vanwege de coronamaatregelen momenteel geen ‘gewone’ kerkdiensten zijn, hebben we helaas moeten besluiten Meedoen niet te drukken, maar enkel digitaal te laten publiceren. Klik daarvoor hier (online bladerversie) of download Meedoen via www.missieloket.nl.

 

U kunt ook op het plaatje klikken

 

Meedoen.png