Gereformeerde Kerk

Emmeloord

Login

Tijd met Jezus - Jos Douma

23 mei 2019

tijd met Jezus - luisteren naar Gods stem
  • Als een kind
    Nee, ik ben stil geworden, ik heb mijn ziel tot rust gebracht. Als een kind op de arm van zijn moeder, als een kind is mijn ziel in mij. (Psalm 131:2)

    Ik wil graag dat je je ziel tot rust brengt. Je ziel is vaak onrustig. Wat gaan er veel gedachten en gevoelens door je heen heel de dag. Ik nodig je uit om je ziel tot rust te brengen, om stil te worden van binnen. Stel je maar een klein kind voor op de arm van zijn moeder. Een veilige plek, intimiteit, verbondenheid. Zo kan het ook met je ziel gaan, als je dicht bij Mij komt en alles overgeeft aan Mij. Breng je ziel tot rust. Word stil. Laat al je gedachten en gevoelens maar los. En wees dichtbij Mij. Zoals je bent.

    Word stil. Breng je ziel tot rust.

    lees meditatie op tijdmetjezus.nl >

 

Herberg.jpg

Voel je thuis en werk mee in De Herberg

Tussenjaar

Neem tien maanden de tijd om jezelf te ontwikkelen en je horizon te verbreden, je talenten te ontdekken en je te bezinnen op de toekomst. Je doet veel verschillende werkzaamheden en zet je samen met andere jongeren vanuit je geloof in voor een ander. Met ingang van september 2019 is er weer plaats voor vier diaconaal werkers in de Herberg in Oosterbeek. Je krijgt een eigen kamer, kost en inwoning. De werkzaamheden zijn gevarieerd en er wordt rekening gehouden met je wensen en talenten. Je krijgt geen salaris (wel een onkostenvergoeding) maar ontvangt veel.  Aarzel niet en bekijk onze website voor meer informatie. www.pdcdeherberg.nl

 

Vakantiewerk

Niet betaald krijgen en toch heel veel ontvangen. Dat is vakantiewerk in Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg. In de zomervakantie twee weken van maandag tot vrijdag op kamers en samen met andere jongeren veel verschillende werkzaamheden doen. Aan de ene kant is er ruimte om veel plezier te maken en tegelijkertijd kun je echt iets betekenen voor anderen. Iets voor jou? Misschien met je vriend of vriendin? Geef je op. www.pdcdeherberg.nl

 


 

Ben je op zoek naar een studie waarin je kunt werken met mensen vanuit je christelijke identiteit? Maak dan eens kennis met de opleidingen van Hogeschool Viaa in Zwolle. De studies van Viaa staan bekend om de kwaliteit en scoren jaarlijks goed in de Keuzegids Hbo. Aan Hogeschool Viaa studeren ongeveer 1600 studenten. Door de kleinschaligheid is er veel persoonlijke aandacht voor de studenten.

Bij Viaa vind je de opleidingen Pabo, Verpleegkunde, Social Work, Theologie en Godsdienstleraar, zowel in voltijd als deeltijd.

Opleiden. Dat doen we voor jou!

 

20193380_Beamer_kerken_3_advertenties_mei19_646x220_Proef2.jpg

 


 

OnderWeg jaargang 5 nummer 10

 

Ode aan de oudere

 

Ouderen hebben veel te delen vanuit hun levenservaringen, maar zij lopen ook steeds meer op tegen beperkingen. Hoe wordt er maatschappelijk tegen ouderen aangekeken? En wat zegt de Bijbel over ouderen? Dit nummer van OnderWeg is een ode aan de ouderen om daarmee de waarde van mensen op leeftijd te laten zien, in kerk en maatschappij. Het thema is ‘waardevol oud(er) worden’.

Het themadeel begint met een fotoreportage van vier 85+’ers. Zij delen hun wijsheid over ouder worden. Daarna volgt een beschouwing van Jan Knepper over ‘Loslaten of anders vasthouden’. Veel ouderen ervaren het leven als een voortdurend loslaten. De vraag is hoe je bij het ouder worden de verlieservaringen kunt omzetten in een positieve inzet.

Het themadeel bevat verder een beschouwing ‘Over de geestelijke opgaven van het ouder worden’. Aan de ene kant doen we er alles aan om zo oud mogelijk te worden, maar aan de andere kant willen we zo lang mogelijk jong blijven. Er is weerstand om het land van de ouderdom te betreden. Wat is er geestelijk voor nodig om dit land wel binnen te gaan?

In het interview vertelt pastoraal werker Marijke Harmanny: ‘Ook ouderen zitten nog volop in de groei.’ Zolang je leeft, heb je een taak. Elk leven doet ertoe, iedereen is waardevol. Vanuit deze overtuiging bezoekt Marijke Harmanny zieken en ouderen.

Dit nummer van OnderWeg sluit af met een opinieartikel van Peter van Dolderen over rentmeesterschap. Wij westerlingen zijn consumptieziek en leven op veel te grote voet. Dat gaat ten koste van de aarde en van mensen elders op de wereld. Denken we soms dat we recht hebben op hun deel?

 

Ga naar onderwegonline.nl/gratis voor een gratis en vrijblijvend proefabonnement.

 

Slide_OnderWeg_2019.10_2.jpg