Gereformeerde Kerk

Emmeloord

Login

Tijd met Jezus - Jos Douma

16 januari 2019

tijd met Jezus - luisteren naar Gods stem
 • Geknakt, kwijnend
  Het geknakte riet breekt hij niet af, de kwijnende vlam zal hij niet doven. (Jesaja 42:3)

  Ik ken je. En Ik weet dat je je wel eens afvraagt of je wel een echte gelovige bent als je je zo verdrietig en neerslachtig voel, als je de vreugde van het geloof niet ervaart wanneer je door een donker dal gaat. Ik zie dat deze vragen leven in je hart: 'Moet ik niet sterker leren zijn in mijn geloof? Vertrouw ik wel genoeg op de heilige Geest?' Je voelt je als een rietstengel die is geknakt, als een vlammetje dat bijna dooft. Maar weet dan dit: Ik breek het geknakte riet niet af! Ik zal de kwijnende vlam niet doven! Ik ben er voor je. Vol ontferming.

  Ik ben vol ontferming voor jou aanwezig.

  lees meditatie op tijdmetjezus.nl >

CU SGP

We heten jullie van harte welkom

Fractiefoto

Ideeën voor onze Noordoostpolder over zorg en welzijn, wonen en werken, duurzaamheid, landbouw of andere onderwerpen?

Geïnteresseerd in politiek vanuit een christelijke geloofsovertuiging?

Benieuwd wat de gemeenteraad zoal doet? En of dat resultaat heeft?

 

We heten je van harte welkom op onze open fractievergadering!

 

Onze fractie gaat graag het gesprek met je aan en is benieuwd naar jouw mening. Ook geven we je een kijkje in de keuken van onze fractie en in de activiteiten van de lokale politiek. Daarnaast hopen we kennis te maken met betrokken mensen die vaker een fractievergadering willen bijwonen en met ons mee willen denken.

 

Datum:                4 februari 2019

Tijd:                     19:30 – 21:00 uur

Plaats:                 Fractiekamer ChristenUnie-SGP in het gemeentehuis, Harmen Visserplein 1

 

Wil je gewoon eens langskomen of heb je belangstelling om onze fractie te versterken door met ons mee te lezen en te denken? Graag ontvangen we jouw aanmelding voor onze open fractievergadering via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


 

Luisterpost.jpg

 

PERSBERICHT

 

Kom naar de bijeenkomst voor beamteams!

 

ZWOLLE – Opkijken.nl organiseert een bijeenkomst voor beamteams en deze morgen wordt ook uitgezonden via live stream.

 

“Voor mij is het niet een verplicht nummer om te beamen. Ik doe het met passie, omdat ik het leuk vind en omdat ik graag een eigen tintje mag toevoegen door bijvoorbeeld eigen foto’s te gebruiken.”

 

Door diverse zoekacties naar hulpmiddelen en tips voor het beamen, kwam Peter Haaksema op Opkijken.nl terecht. Ook is hij in 2017 naar de liturgiedag geweest in Amersfoort waar Opkijken.nl aan meewerkte. “Daar bleek in de workshop voor beamteams dat er een grote behoefte was/is aan een dag apart voor beamteams om het wel en wee te bespreken, en tips en trucs uit te wisselen”, zegt Peter. “Ik heb zelf veel aan Opkijken.nl gehad en tips gebruikt die beschreven staan in het kopje Juridisch en licenties. En de white papers van Een goede presentatie is een halve dienst?!

 

Daarom organiseert Opkijken.nl zaterdag 9 februari een beamteambijeenkomst!

 

Programma:
– Inloop vanaf 9.30 uur
– Inhoudelijk programma van 10.00 tot 13 uur
– Aansluitend de mogelijkheid om te lunchen
Entrée: 10 euro
Locatie: Koningskerk Zwolle-Zuid 

 

WORKSHOPS:
1. Power! Punt
- Christiaan Heidema

 1. License to sing - Christiaan Heidema
 2. Gastvrij zingen een mooi welkomst - Guido van Harten
  4. Geen beamisten die tijd hebben? Gebruik Quelea kerk projection! - Pieter Jan Hummelen
 3. Kniptool - Kees Rozenberg
  6. Best practice uit de kerken
  7. Cameratechniek

Meer over de inhoud van de workshops en aanmelden:

https://www.opkijken.nl/Nieuws/kom-naar-bijeenkomst-beamteams/

 

Bezoek ook het beamerportal

In het beamerportal van Opkijken.nl zijn informatie, tips en trucs te vinden rondom het beamen in de kerk. Het beamteamportal ondersteunt de beamteams in de kerk. 

 


 

Bijbelvereniging.jpg

 

Ontwikkelingen in de vraag naar Bijbels in 2018

De Bijbelvereniging plaatst jaarlijks meer dan 100.000 Bijbels in Nederland. Ook in 2018 is dit aantal weer overschreden. Hoewel het kerkbezoek afneemt, zien we een toenemende gerichte vraag naar Bijbels in veel verschillende talen. Bijna twee derde van de Bijbels die worden besteld zijn in een ander taal dan het Nederlands!

 

Verschuivingen

Waren in voorgaande jaren de talen van de asielzoekers, Arabisch, Farsi, Dari en Tigrinya koplopers. In 2018 is er een lichte verschuiving naar talen als Pools, Russisch en Roemeens. We zien dat de vraag uit de gevangenissen, waar ongeveer de helft van de gevangenen een niet Nederlandse achtergrond heeft, toeneemt in diversiteit. Maar ook vanuit de ziekenhuizen neemt de vraag naar anderstalige Bijbels toe.

Dat de samenstelling van de bevolking zich wijzigt wordt hiermee bevestigd.

 

Nederlands

Aan de hoeveelheid vragen naar Nederlandse Bijbels is merkbaar dat de generatie die zich, soms boos of vol wrok, zich had afgekeerd van het christelijk geloof, afneemt. Van jongeren, die van huis uit weinig of niets hebben meegekregen van het christelijk geloof, is er juist nieuwsgierigheid naar de Bijbel. Yvonne Zonderop, schrijfster van het boek ‘Ongelofelijk’ constateert een verrassende comeback van religie. Wij ervaren de juistheid van haar waarneming door de toenemende belangstelling en vraag.

 

Opvoeding

Daarnaast zien we dat jonge ouders willen dat hun kinderen de Bijbelse verhalen kennen. Niet altijd omdat zij zelf gelovig zijn, maar wel duidelijk voor ogen hebben dat de Bijbelse verhalen onderdeel zijn van de Nederlandse cultuur. Kennis van deze verhalen ziet men als onderdeel van de opvoeding.

 

Diversiteit

De Bijbelvereniging biedt alle vertalingen in het Nederlands aan, van de Statenvertaling tot de Bijbel in Gewone Taal. We merken dat de verschillende vertalingen vaak naast elkaar worden gelezen.

Door de andere samenstelling van de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zien we ook een andere vraag ontstaan. Regelmatig worden kinderbijbels besteld voor verpleegafdelingen of dagbestedingsprojecten. De vraag naar een Bijbel in grote letters, heeft ons doen besluiten deze opnieuw te laten drukken. Onze ambitie is het dat iedereen, die belangstelling heeft voor de Bijbel, deze kan lezen; in de eigen taal en passend bij de eigen levensfase. De Groot Letter Bijbel is daar een onderdeel van.

De vraag naar de Bijbel neemt dus, ondanks het afnemende kerkbezoek, eerder toe dan af. Dat is niet verwonderlijk nu grote groepen mensen bezig zijn met het zoeken naar de wortels van de Nederlandse cultuur en samenleving.

 

Informatie

Meer informatie over de Bijbelvereniging en de op voorraad zijnde uitgaven, treft u aan op de website: www.bijbelvereniging.nl.

 


 

SSRO.png

 

Zaaien op de kerstmarkt in Neuhofen

De gemeente van Neuhofen is een van de kleinste Evangelisch-Reformierte Kirchen’ in Oostenrijk en Zwitserland. Hoe kun je met ongeveer 10 leden toch aanwezig zijn in je eigen omgeving? De periode van Advent en Kerst is een geschikt moment, vertelt Rosmarie.

 

“Evenals andere jaren stonden we nu ook namens onze kleine gemeente met een stand op de kerstmarkt in Neuhofen. Deze keer stond de stand op het kerkplein en precies recht tegenover de katholieke kerk.

Samen zorgden we voor de inrichting en de bemanning van de stand. Günter zorgde bijvoorbeeld voor het technische gedeelte, zoals de verlichting en de dames zorgden voor de decoratieve aankleding. De familie Brunel had diverse christelijke (kinder)boeken besteld en Yvonne had smaakvolle mandarijnen- en cranberrypunsch gemaakt. Uiteraard 100% alcoholvrij!

1.jpg

Met elkaar bemanden we de stand, maar vooral Margarethe en Sandro hebben heel wat uurtjes in de stand doorgebracht.

Regelmatig ontstonden er spontane gesprekken met bezoekers over Christus en er was zelfs een dame die regelmatig terugkwam en iedere keer weer kinderboeken bij ons kocht.

Velen toonden hun interesse, maar ook velen bleven er onverschillig onder en anderen waren ronduit kritisch tot zeer afwijzend ten opzichte van de boodschap van het evangelie van Christus.

2.jpg

Terugkijkend op deze kerstmarktdagen/avonden, denk ik dat wanneer we niet eens de helft verkocht zouden hebben dat het sowieso goed was om aanwezig te zijn geweest. Want wie weet… leiden de bescheiden brochures tot nadenken. En zo is er op deze manier toch ook weer gezaaid, zaad wat God laat groeien!

 

Einen guten Rutsch, veel liefde en Gods Zegen voor 2019 gewenst.”     

3.jpg

 

De SSRO (Stichting Steun Reformatie Oostenrijk) ondersteunt de kleine gereformeerde ERWKB-kerken in Basel en Winterthur (Zwitserland) en Neuhofen en Rankweil (Oostenrijk). Ook maakt de SSRO de uitzending van ds. Klaas Rozema naar Innsbruck (najaar 2018) en van ds. Peter Drost naar Graz (Deo Volente zomer 2019) mogelijk.

Om dit te kunnen blijven doen hebben we uw steun hard nodig! 

U kunt zich via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. abonneren op ons kwartaalblad en u kunt  ons volgen via www.ssro.nl, op Facebook @ssroNL en op Twitter @SSROnl.

We waarderen het enorm wanneer u een eenmalige of periodieke gift wilt overmaken. Dat kan op het volgende rekeningnummer:

NL27 INGB 0000 0656 88 t.n.v. SSRO – Hasselt

onder vermelding van ‘2019 – SSRO’