Gereformeerde Kerk

Emmeloord

Login

Tijd met Jezus - Jos Douma

28 november 2020

tijd met Jezus - luisteren in de stilte van de Jezusruimte Tijd met Jezus
 • Dit draag ik jullie op
  Dit draag ik jullie op: heb elkaar lief. (Johannes 15:17)

  [LEES:]
  Wat valt je op in bovenstaande woorden? Wat raakt je?

  [LUISTER:]
  Ik zeg dit steeds opnieuw tegen je. Want dit vind Ik zo belangrijk. Hier klopt het hart van mijn Vader: in de liefde. God is liefde! Mijn Vader is jouw Vader en Hij is ??n en al liefde. Daarom draag Ik jou op: heb de mensen om je heen lief, ??n voor ??n. Niemand uitgezonderd.

  [BID:]
  Heer Jezus, vul mij met uw liefde.

  [WEES STIL:]
  Neem nu tijd om stil te zijn in Jezus' aanwezigheid.  lees meditatie op tijdmetjezus.nl >

 

Sectie Zuidwest         

Mijn naam is Voorberg (Paul). Geboren ben ik op 22 januari 1954 in Hillegom. Mijn vader was een actief man die zich graag verder wilde ontwikkelen. Dat bereikte hij door te solliciteren binnen Rijkswaterstaat. Dat bracht mee dat we als gezin verschillende keren verhuisden omdat pa elders een nieuwe functie ging bekleden: van Hillegom naar Sassenheim, verder naar IJmuiden van waaruit Ineke (Beekhof uit Zwolle) in ik 1978 trouwden en in Kampen gingen wonen. Aan de Theologische Universiteit aldaar studeerde ik inmiddels en na onze trouwdatum gingen we daar wonen. We genoten van de onbezorgde tijd van ons studentenhuwelijk, werden daar gezegend met de geboorte van onze oudste zoon Aart (1979) en de tweede Rikko (1980) en verhuisden exact 3 jaar na onze trouwdag naar onze eerste gemeente: Waardhuizen in Brabant.   

 

 

Voorberg

In Waardhuizen woonden en werkten we vanaf 1981-1987. Die eerste jaren in de pastorie waren pittig, maar ook rijk. Wat is het mooi om zo met Gods Woord aan het werk te mogen zijn (de Bijbel). Nog steeds vind ik het een voorrecht dat je vrijgesteld bent om met Gods Woord aan het werk te zijn in verkondiging en voorgaan in kerkdiensten, in het pastoraat in de gemeente, in het onderwijs en in toerusting en ook in het organisatorische werk in de kerk, plaatselijk en landelijk. In die gemeente ontvingen we nog twee zoons van de Here: Paul en Joost.

Vanaf 1987 woonden en werkten we in Rouveen (tot 1994). Het was boeiend in een grote gemeente met een lange geschiedenis te werken in de kop van Overijssel, maar toen het beroep naar Emmeloord kwam meenden we toch dat te moeten opvolgen.


In 1994 vestigden we ons in Emmeloord en daar mogen we nog steeds met vreugde en dankbaarheid wonen en werken. Vanaf die tijd groeide de gemeente van 600 naar bijna 1000 zielen en werd de tweede predikantsplaats ingesteld. Die werd door ds. R. Tigelaar ingevuld van 2000-2005. Daarna waren we, wat deze tweede predikantplaats betreft, vacant tot 2010. In juli 2011 kreeg ik weer een collega-predikant in de persoon van ds. A.J Haak.

Er was en is veel te doen in de gemeente te Emmeloord. We maakten stevige groei door en ondertussen bleef ik aan de studie die uitmondde in een promotie op 17 januari 2007 op een dissertatie getiteld Doop en Kerk. De erkenning, door kerkelijke genootschappen, van de elders bediende doop. De ontwikkelingen binnen de gemeente en mijn eigen studie bleven (en blijven) ons binden aan Emmeloord: de nieuwe predikant moest zich eerst inwerken. Dat is voor mij bepaald geen straf, want wonen en werken in dit gedeelte van de NOP is me op het lijf geschreven. Ook wonen we mooi dicht bij Kampen, waar de Theologische Universiteit (nog steeds) staat, waaraan ik momenteel associated researcher ben voor de onderzoeksgroep systematische theologie.


Voorrechten vielen ons ook in de gezinskring ten deel. We zagen al onze vier zonen trouwen en zij schonken ons kleinkinderen!

Het verhaal van een dankbare dominee. Het mooiste aan dit werk is het uitdragen van wat we uit Gods Woord mogen leren. Graag vertel ik dat door aan iedereen aan wie ik het kan vertellen, of het nu in de kerkdiensten is of in de vorm van catechese, in het persoonlijke pastoraat of in het coachen van de andere ambtsdragers of in welke vorm dan ook, het is prachtig.

Weet je welkom in de kerkdiensten in ons prachtige kerkgebouw, je vindt me voor en na de dienst in de hal van de kerk, spreek me rustig aan, bel of schrijf me, gebruik de mail, ik vertel je graag over God en Zijn Woord. 

 

 

Predikant  Ds. P.L. Voorberg
Wolfshoek 28
8303 KR Emmeloord
0527-622142 (Ambtelijk)
0527-622591 (Prive)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   


Sectie Noordoost

Mijn naam is Arco Haak, ik ben geboren te Berkel en Rodenrijs op 28 december 1970. Sinds  juli 2011   ben ik als predikant verbonden aan de Gereformeerd Vrijgemaakte gemeente van Emmeloord. Daarvoor  mocht ik als predikant de Gereformeerde kerk van  Driesum ( in het hoge noorden bij Dokkum) dienen.
Ik ben getrouwd met Marjan en we hebben drie kinderen: Daniel, Esther en Christiaan. We vinden Emmeloord een prima plaats om te wonen.

Net als mijn collega vind ik het een voorrecht predikant te mogen zijn. Op allerlei manieren mag je bezig zijn met zaken die Gods koninkrijk aangaan. Toch duurde het een tijdje voor ik wist dat ik dominee wilde worden. Ik heb eerst nog allerlei andere dingen gedaan (gewerkt, in dienst gezeten, een opleiding gevolgd). Pas nadat ik getrouwd was, begon het mij te dagen wat ik wilde en besloot ik, met de onmisbare steun van mijn vrouw, theologie te gaan studeren aan de Theologische Universiteit te  Kampen  (Broederweg). De studie verliep voorspoedig. Ik heb er dan ook nooit spijt van gehad deze richting in mijn leven te hebben gekozen. Ik zie het samen met mijn vrouw als een bijzondere en genadige leiding van God, onze Vader door Jezus Christus. Ook is het zeer bijzonder  Gods gemeente te mogen dienen, eerst in Friesland en nu te Emmeloord. 


Als je dit leest en misschien weleens een dienst bij ons wil meemaken of contact met ons wilt zoeken, aarzel dan niet, je bent van harte welkom en we zijn altijd bereid je te woord te staan. Want hoewel de kerk niet altijd zo populair meer is bij de mensen, haar boodschap blijft geweldig: vergeving en leven voor ieder die gelooft in Jezus, Gods eigen Zoon.

Arco en Marjan Haak
Meijerij 9
8302 MV Emmeloord
0527-239801 (studeerkamer)
0527-239632 (huiskamer)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.